Produkty pro ceny zrna adm (8)

Pivovarské enzymy - Gumináza

Pivovarské enzymy - Gumináza

GUMINASE je směs houbových carbohydráz, včetně ß-glukanáz (ß1-3 a ß1-4 endo-glukanáz), xylanáz a hemiceluláz. Tato dobře vyvážená směs carbohydráz je bez proteáz, aby se zabránilo zvýšení zbarvení mladiny a zachovaly se bílkoviny pro pěnu piva. TEPLOTA GUMINASE lze používat až do 75 °C a nad touto teplotou se rychle inaktivuje. Obvyklé teploty používané během rmutování se shodují s optimální aktivitou GUMINASE. EFEKT pH Optimální pH je mezi 4,5 a 6,5. ÚČELY Snížit obsah ß-glukanu a pentosanu v mladině a viskozitu mladiny a usnadnit filtraci rmutu, stejně jako filtraci piva, zejména při vaření s vysokými hladinami surových zrn, jako je ječmen nebo pšenice. PŘÍKLADY Účinky přidání GUMINASE do vzorku sladu GATINAIS a do směsi 75 % sladu a 25 % surové pšenice (EBC konvenční rmut). A = přidání 1 kg na 10 tun sladu B = přidání 3 kg na 10 tun sladu C = přidání 1 kg na 1 tunu surové... SLAD SLAD + A SLAD + B 75 % SLADU + 25 % PŠENICE 75 % SLADU + 25 % PŠENICE + C 75 % SLADU + 25 % PŠENICE + D:SLAD SLAD + A SLAD + B 75 % SLADU + 25 % PŠENICE 75 % SLADU + 25 % PŠENICE + C 75 % SLADU + 25 % PŠENICE + D
SUROVINY PRO VAŘENÍ PIVA - GUMINASE-P

SUROVINY PRO VAŘENÍ PIVA - GUMINASE-P

GUMINASE-P je směs houbových ß-glukanáz, pentosanáz, amyláz a endoproteáz vybraných k zlepšení výtěžnosti extraktu z mladiny a rychlosti filtrace mladiny při vaření s syrovou pšenicí nebo syrovým ječmenem. ÚČELY Zvýšit výtěžnost extraktu z mladiny degradací složek buněčné stěny, zlepšením gelatinizace škrobových zrn a umožněním amylázám snadněji dosáhnout jejich substrátu při vaření s vysokými hladinami syrové pšenice nebo ječmene. Zlepšit rychlost filtrace mladiny hydrolyzováním ß-glukanů a pentosanů. TEPLOTA Optimální 45-55°C. EFEKT pH Optimální pH mezi 4,5 a 6,5. APLIKACE Guminase P se přidává na začátku rmutování. DOSTUPNOST Prášková forma v plastových nebo kartonových sudech o hmotnosti 25-50 kg. PŘÍKLADY 100% vaření ze syrové pšenice s použitím exogenních amyláz a Guminase P (míry: % w/w enzym/obilné zrno). Maltosyláza Liquamyl Guminase P Výtěžnost extraktu (%) Celkové cukry (g/100 ml)* Maltóza (%) Maltotrióza (%) Glukóza (%) Volný aminokyselinový dusík (ppm)* Rychlost filtrace 0,1% (w/w)... Maltosyláza Liquamyl Guminase P Výtěžnost extraktu (%) Celkové cukry (g/100 ml)* Maltóza (%) Maltotri: Maltosyláza Liquamyl Guminase P Výtěžnost extraktu (%) Celkové cukry (g/100 ml)* Maltóza (%) Maltotri
DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ PIVA - CALCIDE 34

DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ PIVA - CALCIDE 34

CHLORID VÁPENATÝ CALCIDE 34 je potravinářský produkt ve formě kapaliny, který usnadňuje automatizaci použití a obsahuje více než 34 % čistého CaCl2. Tento produkt se vyznačuje nízkým obsahem železa (Fe), olova (Pb) a mědi (Cu), což splňuje normy Evropské farmakopeje a aktuální požadavky na minimalizaci chemické oxidace během vaření sladu a zlepšení odolnosti piva vůči stárnutí. PŮVOD Belgie (CBS). POUŽITÍ Použití v potravinářském a nápojovém průmyslu. VLASTNOSTI Vzorec CaCl2 Molekulová hmotnost (bezvodý) 111 Specifická hmotnost ±1,33 kg/l GARANCE Produkt splňuje doporučené specifikace FAO/WHO JECFA a FOOD CHEMICAL CODEX pro potravinářské přísady. CaCl2 Mg a alkalické soli Mg As F Těžké kovy (jako Pb) Fe Cu Pb Sulfáty Ne Ba a Al ≥ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ 340 8 0.05 0.04 15 2 2 1 0.25 50 g/kg g/kg g/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg mg/kg BALENÍ 1000 kg kontejnery nebo v cisternách.
PIVOVARNICKÉ ENZYMY - GUMINÁZA-P

PIVOVARNICKÉ ENZYMY - GUMINÁZA-P

GUMINASE-P je směs houbových ß-glukanáz, pentosanáz, amyláz a endoproteáz vybraných k zlepšení výtěžnosti extraktu z mladiny a rychlosti filtrace mladiny při vaření s syrovou pšenicí nebo syrovým ječmenem. ÚČELY Zvýšit výtěžnost extraktu z mladiny degradací složek buněčné stěny, zlepšit gelatinizaci škrobových zrn a umožnit amylázám snadněji dosáhnout jejich substrátu při vaření s vysokými hladinami syrové pšenice nebo ječmene. Zlepšit rychlost filtrace mladiny hydrolyzováním ß-glukanů a pentosanů. TEPLOTA Optimální 45-55°C. ÚČINEK pH Optimální pH mezi 4,5 a 6,5. APLIKACE Guminase P se přidává na začátku rmutování. DOSTUPNOST Prášková forma v plastových nebo kartonových sudech o hmotnosti 25-50 kg. PŘÍKLADY 100% vaření ze syrové pšenice s použitím exogenních amyláz a Guminase P (míry: % w/w enzym/obilné zrno). Maltosyláza Liquamyl Guminase P Výtěžnost extraktu (%) Celkové cukry (g/100 ml)* Maltóza (%) Maltotrióza (%) Glukóza (%) Volný aminokyselinový dusík (ppm)* Rychlost filtrace 0,1% (w/w)... Maltosyláza Liquamyl Guminase P Výtěžnost extraktu (%) Celkové cukry (g/100 ml)* Maltóza (%) Maltotri: Maltosyláza Liquamyl Guminase P Výtěžnost extraktu (%) Celkové cukry (g/100 ml)* Maltóza (%) Maltotri
PIVOVARNICKÉ ENZYMY - DESATASE

PIVOVARNICKÉ ENZYMY - DESATASE

DESATASE je amylolytická příprava (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glucano-hydroláza), která katalyzuje hydrolyzu alfa-1,6 vazeb amylopektinu, což umožňuje dosáhnout vyšších výtěžků maltózy v kombinaci s maltogenními amylázami. ÚČELY Zvýšit diastatickou sílu sladu posílením působení přirozené ß-amylázy sladu. Zvýšit fermentovatelnost mladiny (zjevný limit attenuace). Přibližně 25 % celkových sacharidů mladiny je nefermentovatelných. Přidání Desatase v kombinaci s maltogenními amylázami, jako je Maltosylase, do fermentoru převádí nefermentovatelné dextriny na maltózu, která je následně fermentována na alkohol, což dává zjevnou attenuaci vyšší než 100 % bez ztráty plnosti chuti nebo udržení pěny. Při stejné koncentraci alkoholu jako u normálně attenuovaného piva bude super-attenuované pivo vyžadovat o 25 % méně surovin. Viz Modifikace attenuace. TEPLOTA Optimální 55-60 °C. Enzymatické složky jsou deaktivovány v pivu (pH 4,2)...
DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ PIVA - LIQUAMYL-T

DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ PIVA - LIQUAMYL-T

LIQUAMYL-T je termostabilní liquefikující a-amyláza, která pracuje při vysokých teplotách (90-100 °C). Termostabilní liquefikující a-amyláza je ideální pro liquefikaci malých granulek škrobu (z rýže, kukuřice, ječmene, pšenice, …) během vaření "maisches" i během vaření celé směsi, což přináší vyšší výtěžnost filtrace mladiny, vyšší výtěžnost extraktu a jasnější mladiny. Škrob liquefikovaný LIQUAMYL-T je ideálně připraven pro produkci vysokých hladin maltózy při sacharifikaci s maltou, Maltosylasou nebo Sorgamylem pro škrob z prosa. TEPLOTA Optimální 90-100 °C. EFEKT pH Optimální pH mezi 4,5 a 6,5. ÚČELY Rychle liquefikovat zgelatinizovaný škrob jakéhokoli původu prací při vysoké teplotě. Připravit škrob pro další sacharifikaci s maltou, Maltosylasou nebo Sorgamylem, což umožňuje dosáhnout vyšších hladin maltózy. Zlepšit výtěžnost filtrace mladiny, když nezlikvidovaný škrob způsobuje problémy s filtrací mladiny. Dosáhnout vyšších výtěžností extraktu a jasnější mladiny. APLIKACE...
DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ PIVA - PF-MIX-HOP

DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ PIVA - PF-MIX-HOP

PF-MIX-HOP je dobře vyvážená směs koření a esenciálních olejů z chmele, která byla navržena tak, aby dodala pivu svěžest a plnost na patře. Koncentrace esenciálních olejů z koření byla vypočítána tak, aby byla nad detekčním limitem, ale vždy pod prahovou hodnotou pro identifikaci, aby se modulovala plnost na patře, aniž by se podstatně měnila pravá chuť nebo aroma piva. Esenciální oleje z chmele dodávají pivu svěžest a mohou pomoci zakrýt několik chutí stárnutí. PF-MIX-HOP dodává pivu a nízkoalkoholickým pivům plnost a tělo. Všechny složky směsi jsou potravinářské, 100% přírodní a nebyly v kontaktu s žádným rozpouštědlem kromě CO2, které má status GRAS (obecně uznáváno jako bezpečné pro výrobu potravin FDA) a které se po extrakci zcela odpaří. VÝHODY Dodává pivu a nízkoalkoholickým pivům plnost a tělo. Dodává svěžest a určité aroma chmele. Vysoká výrobní flexibilita, protože charakterizace značky přichází v...
DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ - KB-MIX

DATOVÉ LISTY PRODUKTU - VAŘENÍ - KB-MIX

KB-MIX je značkový produkt, který se přidává do standardního základního piva s nízkou hořkostí (10-12 EBU) jako jedinečný požadavek na získání třešňového piva (podobného kriek pivu) s chutí a aroma blízkými hlavním komerčním belgickým kriek pivům. KB-MIX je směs selektivních CO2 extraktů koření, rostlinných esenciálních olejů získaných lisováním za studena a koncentrovaných ovocných šťáv. Tato dobře vyvážená směs byla navržena tak, aby pivu dodala typickou chuť a aroma kriek piva. To se tradičně získává jako výsledek macerace třešní „griottes“ v lambic pivu (mladé Gueuze pivo). Všechny složky směsi jsou potravinářské, 100% přírodní a nebyly v kontaktu s žádným rozpouštědlem kromě CO2, které má status GRAS (obecně uznávané jako bezpečné pro výrobu potravin FDA) a které se po extrakci zcela odpaří. VÝHODY Vysoká výrobní flexibilita, protože charakterizace značky přichází v posledním kroku procesu. Nic se nemusí měnit v...